Zubni implantat omogućio slepcu da vidi!

Čovek koji je bio slep 12 godina, video je svoju suprugu po prvi put nakon što su stručnjaci ugradili deo jednog od njegovih zuba u njegovu očnu šupljinu…

Martin Jones je izgubio vid kada je bačva tečne legure aluminijuma eksplodirala u njegovo lice.

42-godišnjak iz Rotherhama je morao odstraniti levo oko posle industrijske nesreće, ali su mu lekari uspeli sačuvati desno oko, iako nije mogao videti na njega. Ali u pionirskoj operaciji koju je obavila očna bolnica u Sussex Brightonu, gospodinu Jonesu je obnovljen vid koristeći jedan od njegovih zuba očnjaka.

Zub je uklonjen i izbušene su sićušne rupe na njemu kako bi se u njega postavilo sočivo.
Zatim je usađen u njegov obraz kako bi se omogućio rast novog tkiva i krvnih vena, a na kraju je fiksiran u njegovu očnu šupljinu.
Sočivo omogućava da se svetlost usmeri na gosp. Jonesovu mrežnjaču, a dve nedelje posle operacije izjavio je da ima skoro savršen vid.

Oženio je svoju suprugu Gill(50) pre četiri godine i kaže da je bilo predivno videti je. „Upoznao sam svoju ženu dok sam bio slep, a kada sam saznao da bih mogao dobiti priliku da ponovno vidim, prva osoba koju sam želeo videti je ona. Lekari su skinuli zavoje i činilo se kao da gledam kroz vodu i onda sam video njen lik.
„Predivna je i lepa. Bilo je neverovatno videti je prvi put.“

Preuzeto iz: http://www.yorkshirepost.co