Niko ne voli Googleove naočare

Iako su najavljene kao budućnost u svetu tehnologije, nove Googleove naočare daleko su od uspeha koji je Google očekivao od svog novog proizvoda…

Iz dana u dan pristiže sve više recenzija Google Glassa i postaje sve jasnije da je novo „tehnološko čudo“ prepuno propusta zbog kojih se verovatno neće svideti velikom broju potencijalnih korisnika.

Business Insider sastavio je listu zamerki prikupljenih od strane onih koji su imali priliku probati novi Googleov proizvod.

 

1. Baterija traje prekratko – Endgadget objavio je kako je prosečni vek trajanja baterije otprilike pet sati dok neki tvrde da je reč o najviše tri sata aktivnog korišćenja. Blogeri ističu da je to jedan od najvećih propusta gadgeta koji biste trebali koristiti celog dana.

2. Korisnici su dezorijentisani, a naočare izazivaju glavobolju – korisnici koji su imali prilike koristiti naočare tvrde da su se zbog fokusiranja na određene poruke ili notifikacije, osećali dezorijentisano i dodaju da im posle dužeg korišćenja naočare izazivaju teške glavobolje.

3. Ekran je teško vidljiv pri dnevnom svetlu

4. Loše osmišljene postavke – Endgadget piše kako je nemoguće podesiti jačinu zvuka, onemogućiti WiFi i Bluetooth, nije moguće rasporediti aplikacije, a ne postoji ni mogućnost modifikovanja niza drugih opcija na koje su korisnici navikli.

5. Glasovne kontrole prepune su bagova – Googleov Glass možete kontrolisati na dva načina, uz pomoć panela sa strane naočara i uz pomoć glasovnih kontrola koje često „hvataju“ uputstva iz vaše okoline i na taj način započinju neželjene operacije.

6. I dalje vam je potreban smartphone – u ovoj fazi naočarima je i dalje potreban smartphone za prenos podataka pa to dodatno opterećuje bateriju vašeg smartphonea, ali i račun, zavisno od provajdera.

7. Naočare je teško sačuvati od oštećenja – obične naočare možete sklopiti, a to nije slučaj kod Google Glassa. Drugim rečima, budući da se Glass ne može sklopiti na „tradicionalan način“, osetljivi delovi (kao ekran), izloženi su oštećenjima. Iako naočare dolaze sa zaštitnom kutijom, ista je nezgodna za korišćenje.

8. Odgovaranje na poruke je komplikovano – osim ako ne govorite izuzetno sporo i jasno, Glass će vašu poruku pogrešno zabeležiti što znači da morate celu poruku izgovoriti ponovo.

Preuzeto iz: www.index.hr