Microsoft bi radio gejmerske naočare s virtuelnom realnošću

Microsoftove naočare s virtuelnom realnošću bile bi namenjene igranju kompjuterskih ili igara na Xboxu, a nije poznato kada bi mogle ugledati svetlo dana…

Podaci o patentu koji je Microsoft predao na registraciju, a koji su objavljeni ovih dana, otkrili su kako se u toj firmi okreću virtuelnoj realnosti.

Patent se odnosi na naočale s virtuelnom realnošću, a koje bi imale mogućnost prepoznavanja lica i glasovnih komandi.

Iako možda zvuče poput Googleovih pametnih naočara, čini se da Microsoft cilja na industriju kompjuterskih igara jer je puni naziv predloženog patenta ‘igranje sa više igrača pomoću ekrana smeštenog na glavi’.

Naime, u zahtevu za patentiranje naočara stoji kako bi one bile opremljene sistemom za pozivanje potencijalnih igrača za učestvovanje u zajedničkim igrama koji bi prepoznavao druge igrače i zavisno o njihovim željama i igrama koje igraju, predlagao zajedničke igre.

Mashable piše kako su prve glasine o Microsoftovim naočarima procurile još prošle godine kada je u javnost dospeo dokument koji otkriva poslovne planove kompanije.

Iz Microsofta za sad ćute o naočarima, ali nije isključeno da bismo u budućnosti mogli Microsoftov Xbox igrati s takvim naočarima.

Preuzeto iz: www.tportal.hr