Karl Lagerfeld

Nova kolekcija pod imenom jednog od najvećih dizajnera modnog sveta.

Karl Lagerfeld: Pogled s vrha

Malo zvezda modne industrije su prepoznatljivije od Karla Lagerfelda. Oživljavajući jednom nestajući Chanell, unoseći glamur u Fendi i prelazeći nove granice sa kolekcijom pod svojim vlastitim imenom, on je postao jedan od vladajućih kreativnih umova dizajnerskog sveta.

Kao dizajner naočara Eric Domege naglašava: ˝Karl Lagerfeld ima status ikone. On je jedan jedini modni dizajner koji ima status nalik rok zvezdi.˝

Nedavno, Karl Lagerfeld je usredotočio svoju pažnju na kolekciju dioptrijskih i sunčanih naočara za Marchon pod zaštićenom Karl Lagerfeld markom.

DNA i više od toga

Prelazeći na posao sa jednim od svojih najranijih klijenata za okvire, dizajneri naočara Christian Roth i Eric Domege pomogli su Karl Lagerfeldu prevesti svoju modu sa piste u optike.

Kada nas je predsednik  Marchona Al Berg kontaktirao pre godinu dana i rekao za ovu nadolazeću avanturu, primili smo to kao dobar znak. U početku svoje karijere radili smo sa Karl Lagerfeldom u Parizu na detaljima za reviju. ˝To nam je stvorilo dobar oslonac u tim danima.˝, kaže Domege.

Njihova nedavna saradnja je rezultirala stvaranjem prepoznatljive forme Lagerfeldove kolekcije naočara za Marchoni. Tim je pregledao tkanine, rezove, oblike i detalje Lagerfeldove modne kolekcije. ˝Najveći izazov˝, Domege kaže, ˝je razviti prvu seriju koja stvara temelje kolekcije.˝

˝Izazov je povezati kolekciju sunčanih i dioptrijskih naočara sa kolekcijom odeće i u suštini stvoriti snažan DNA za te naočare koji će se poistovetiti sa kolekcijom.˝

˝Onda zabava počinje˝, dodaje, ˝Jednom kad više niste koncentrisani na DNA možete istraživati različite oblike i ostalo. Raditi nadolazeću kolekciju je velika avantura.˝

lagerfeld

 

Kratki pregled stila

Moderno i nosivo su dva ključna elementa nove Lagerfeldove kolekcije. Prateći dioptrijske i sunčane naočare izrađene u metalu i acetatu (plastici), kolekcija pruža revijalni izgled široj publici. Kolekcija je neformalna i inspirisana nekim ikonskim izgledima iz prošlosti, ali to nije vintage kolekcija.

Unisex: Puno stilova je prikladno za žene i muškarce sa malim priklonima jednoj ili drugoj strani.
Recepturno prilagođavanje: Puno stilova nove kolekcije su napravljeni u bazi 6, dakle omogućuju ugradnju recepturnih sočiva kako bi pružile i onima sa dioptrijom moderan izgled.
Odgovarajuća veličina: Kolekcija nije velikih dimenzija tako da pristaje raznim oblicima lica.
Boja: Crna i kornjačevina su baza kolekcije. ˝Želeli smo napraviti potpisno crnu za Karl Lagerfelda. To je Karl crna…crna sa jako tamnim acetatom.˝ Dupla podloga kontrastira boje unutra i van. To daje sjajan spektar boja kolekciji bez naglašavanja okvira na licu.
Motivi: Potpisno moderni izgled kolekcije ima efekat filmske trake na krilima naočara. Različiti rang loga reflektuje Lagerfeldov osećaj za dizajn.