Google Glass naočare s dioptrijom

Google je na svojoj developerskoj konferenciji pokazao naočare koje se spajaju na dioptrijske…

Ekipa koja stoji iza Google Glass projekta ništa ne želi prepustiti slučaju. Ako ste mislili kako su Googleove pametne naočare sjajna stvar, ali su nespretne i neprilagođene za osobe koje nose naočare, prevarili ste se.

Google je na I/O 2013 konferenciji pokazao verziju naočara koje se jednostavno spajaju na dioptrijske naočare, ali nije rekao previše informacija o tome, osim što kaže da će korišćenje osobama s dioptrijom biti jednostavno kao i onima koji imaju savršen vid.

Mada se to ne navodi, nekako imamo osjećaj da bi se moglo dogoditi da Google s proizvođačima naočara počne sklapati ugovore kako bi omogućio da se prilagođene dioptrijske naočare mogu kupovati u kompletima s Google Glass naočarima, što bi potpuno zaokružilo ponudu, jer bi mnogi sigurno radije želeli koristiti takav proizvod nego Google Glass s „klapnom“ za pričvršćivanje na obične naočare.

Takođe nam nije jasno hoće li se ovaj sistem za spajanje na dioptrijske naočare prodavati u standardnom paketu ili će se raditi o posebnoj ponudi (proizvodu).

Preuzeto iz: www.vidi.hr