3 velike greške koje svi radimo sa sunčanim naočarima

Sunčane naočare leti su neizostavni modni dodatak, a osim što želimo da nam kvalitetno štite oči, želimo i da lepo izgledaju. Izbegavajte ove 3 greške koje svi radimo sa sunčanim naočarima i one će vam trajati i duže izgledati kao nove…
1. Stavljate sunčane naočare na glavu

Tri su razloga zbog kojih sunčane naočare nikada ne bismo smeli nositi na glavi:

  • ukoliko je deo naočara koji seda na nos napravljen od žice, kosa se može zamrsiti u njih te je možete počupati pokušavajući skinuti naočare, a može se dogoditi i da se taj deo naočara uvije ili slomi
  • naočare se mogu raširiti i biti prelabave kada ih stavite na oči
  • kada glavu sagnete prema dole naočare mogu pasti i tako se oštetiti

2. Ne prilagodite sunčane naočare svome licu

Svako lice je malo asimetrično, bilo to vidljivo ili ne. Kod većine ljudi takođe postoji mala razlika u visini ušiju – jedno uho može biti malo niže od drugog uha.
Zato, osim ako niste kupili sunčane naočare koje niko drugi osim vas nije dirao, velike su šanse da su naočare isprobavali i drugi pre vas i da vam malo stoje nakoso. Mnoge optičke radnje besplatno nude uslugu prilagođavanja naočara vašem licu pa tu mogućnost svakako iskoristite.

3. Držite sunčane naočare u torbi nezaštićene

Sunčane naočare nikada nemojte stavljati u torbu, a da ih pre toga ne zaštitite, odnosno ne stavite u futrolu ili etui. To je bitno napraviti jer upravo se u torbi naočare mogu najviše oštetiti.
Krivci za to su ključevi i drugi oštriji predmeti koji će naočare izgrebati. Minimalno što možete napraviti je da sunčane naočarle zamotate u krpicu za čišćenje od mikrofibre (koju takođe dobijete uz naočare) pre nego ih stavite u torbu.
Preuzeto iz: www.zadovoljna.dnevnik.hr